Lillegul

Lillegul

«Lille Gul» er filmstjerne

Av Nils Henning Vespestad
Artikkelen er over 2 år gammel

Hovedrolleinnehaveren i høstens store, norske film satte sitt preg på Leiret i går.

DEL

Vær hjemme selv om du er borte. Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Filmstjernen heter «Lille Gul», og har fire hjul. Det handler om en Ford Mustang Fastback fra 1967, og bilen er i byen i anledning årets Mustang Speed Week. Det store Mustang-treffet startet i går.

– Bilen min er hovedrollebilen i filmen «Børning», som har premiere 13. august, forteller Richard Andersen fra Ski – i miljøet kanskje minst like kjent som «Mr. Mustang».

SE VIDEO MED «MR. MUSTANG» OG BILEN HANS I ØVERSTE VINDU

For 20 år siden startet han nemlig Norsk Mustang Club, der han var leder i ti år. I helga er han på plass i Elverum for å feire klubbens 20-årsjubileum, i tillegg til at Ford Mustang fyller 50 år i år.

Inspirasjon og stand-in

Rekordmange biler, rundt 200 totalt, fylte Storgata i går, før de kjørte samlet til Starmoen for ferdighetskjøring. I dag står et stort program for tur.

SE BILDESPESIAL HER

Litt ekstra oppmerksom får nok Richards bil, som om en måneds tid kan sees på kinolerretet, med Anders Baasmo Christiansen bak rattet.

– Anders sin karakter er basert på meg, røper Richard. Til daglig driver han bildelbutikken Pony Parts. I filmen har butikken fått navn Stallion Parts.

Richard har selv kurset Anders i hvordan man håndterer en såpass sprek bil, og er dessuten stand-in for skuespilleren i flere scener. Filmen handler i korte trekk om et ulovlig bilrace fra Oppegård til Nordkapp.

– 26 biler er med. Og i og med at jeg var bilansvarlig for filmen, er det med en uforholdsmessig stor andel Mustang, innrømmer Richard.

Skadet elverumsbil

Også en Mustang fra Elverum er med: En 2012-modell som Bjørn og Stig Rune Andreassen hentet hjem for to år siden.

– Den har fått en veldig fin rolle i filmen, og kjøres av Jenny Skavlan, sier Richard.

Bilen er ikke med på årets treff, og det skyldes at den fikk en del skader under filminnspillingen. Richard forsikrer at Elverums egen kjendisbil nå settes i original stand igjen.

Også klubbleder Jan Tømtes Mustang måtte stå hjemme:

– Den ble lakkert knall gul før filmen, og skal nå få tilbake originalfargen, smiler Jan.